Musiałem wymienić zawór odpowietrzania skrzyni korbowej. Zostałem obciążony kosztem 12 godzin pracy. Czy ktoś jeszcze miał do czynienia z tym problemem?
Czy widziałeś post na poprzedniej stronie w tym wątku o wymianie przewodu odpowietrzającego?Czy ktoś znalazł obejście odpowietrznika skrzyni korbowej silnika m274? Odkryłem, że kiedy ciśnienie turbiny dostaje się do skrzyni korbowej, pojawia się kod, zawór pcv ma to zatrzymać, gdy zawiedzie, komputer wykrywa dodatkowe ciśnienie, zainstalowałem zawór zwrotny 10 mm z ebay za 2,99 $ i światło zgasło.
Czy musiałeś podnieść przód, czy zrobiłeś wszystko od góry?^Gratulacje i witamy!
Informacja to podstawa. Zawsze mogą sprawdzić to forum w poszukiwaniu wskazówek
Jestem ciekaw, co ostatecznie zrobią, prawdopodobnie wyślą to do MB?! Prosimy o informowanie nas na bieżąco.
Odpowiadam na własne pytanie. Nie ma potrzeby uzyskiwania dostępu od dołu dla GLC-300. Nie zaszkodziłoby, ale nie jest to konieczne. Największym problemem jest odłączenie wszystkiego. Każdy przewód i wąż wydają się mieć inny system blokowania. Bądź cierpliwy, idź powoli. Zdejmowanie okablowania z samego zaworu odpowietrzającego będzie wymagało kreatywnej pracy. Zrobiłem wybierak z płaskiego śrubokręta zagiętego o 90 stopni i spłaszczonego, aby sięgnąć do środka i odłączyć ten przewód. Miej cztery zaciski do węży #4 na wszelki wypadek. PowodzeniaCzy musiałeś podnieść przód, czy zrobiłeś wszystko od góry?
Przepraszam, nie masz Metrisa?. Nie ma potrzeby uzyskiwania dostępu od dołu do GLC-300.
Nie. Ten sam problem jest również powszechny w Mercedesie GLC-300. Zacytowano mi 2400–3600 dolarów za naprawę problemu. Użyłem tego samego numeru części i procesu, co powyżej. Musiałem wprowadzić niewielką modyfikację do jednego z węży, ale poza tym dokładnie te same kroki.Przepraszam, nie masz Metrisa?
Tak, od góry, powoli i systematycznieCzy musiałeś podnieść przód, czy zrobiłeś wszystko od góry?
Dzięki za napisanie; właśnie zdałem test emisji spalin w moim glc300. Właśnie udostępniłem Twoje podsumowanie na forach Benza.Tak, na górze, powoli i stabilnie
Czy udało Ci się to rozgryźć? Mam ten sam problem.Teraz, gdy części są już zamontowane, czy muszę wyczyścić kod błędu, czy też sam się wyczyści, jeśli przejadę określoną liczbę mil?
Mój przyjaciel ma interfejs do czyszczenia kodów, ale nie czyści go po zainstalowaniu nowej części. Nadal świeci się ten sam check engine.
Dzięki
David
Car Wizard nakręcił wideo na ten temat. Bardzo krytyczne à la Doug DeMuro, ale on wyjaśnia absurdalny projekt (łączący wiele komponentów w jeden zespół), co z kolei podnosi zarówno koszty części, jak i robocizny.Po raz pierwszy miałem to zrobione, gdy pojazd był objęty ELW w lipcu 2019 roku. Potem, nieco ponad dwa lata później - zgadnijcie co? Zapala się kontrolka silnika. Za jedyne 290 CAD$ odczytano kody i tak, ten sam problem z odpowietrznikiem skrzyni korbowej. Ojej! To na ciebie, dobry kliencie, ponieważ twój pojazd nie jest już objęty ELW. Więc daj nam 290 $ za zdiagnozowanie problemu, a pozwolimy ci odejść. Potem zobaczymy ciebie i twój czek na 11,5-godzinną wizytę w warsztacie, aby naprawić ten sam problem, który ostatnio naprawiliśmy w lipcu 2019 roku. W międzyczasie po prostu jeździj z zapaloną kontrolką silnika, ponieważ nie zresetujemy jej, a ty nie masz czasu na kolejną 11,5-godzinną wizytę w warsztacie, ponieważ potrzebujesz swojego pojazdu, aby wyjechać i zarobić trochę pieniędzy na pokrycie kosztów napraw. Współpracuję z dealerem (dealerami), aby to rozwiązać, ponieważ wygląda to bardzo źle. Wszystkiego najlepszego na 2023 rok dla wszystkich na tym forum - z przyjemnością czytałem wasze posty i dzielę się wiedzą z wspaniałą grupą entuzjastów! Zrobimy z 2023 roku wspaniały rok.
Moim zdaniem dlatego, że jest jednym z tych „ekspertów od samochodów”, którzy nie rozumieją różnicy między liczbą KM a użytecznym, rzeczywistym momentem obrotowym.Nie wiem, dlaczego Car Wizard mówi, że ma za mało mocy. Jasne, Metris nie jest samochodem wyścigowym, ale mój wydaje się jechać dobrze. Może miał go w trybie eco?
Dlatego porównałem go do DeMuro. Jestem pewien, że Car Wizard nie jeździł Metrisem. A on osobiście uwielbia Nissana Juke!Nie wiem, dlaczego Car Wizard mówi, że ma za mało mocy. Jasne, Metris nie jest samochodem wyścigowym, ale mój wydaje się jechać dobrze. Może miał go w trybie eco?
Ja również uważałem, że był zbyt mocno nastawiony na Metrisa. I zdecydowanie istnieje "tania duża *ss V8" jako rozwiązanie każdego problemu z trwałością i mocą. Komentarze Magic Mike'a były dla mnie nieco bardziej dosadne, ponieważ twierdzi, że pracował w salonie SoCal. Skupił się na rzeczywistym problemie emisji, który jest powracającym problemem w linii M274, co jest wiarygodne.Czarnoksiężnik samochodowy to dobry mechanik, który potrafi przestrzegać instrukcji technicznych, trochę improwizować i dokładnie wykonywać naprawy. Wydaje się również być dość etyczny, co jest miłe.
NIE jest ekspertem od samochodów, recenzentem samochodów, osobą zdolną do oceny produktu dla przypadku użycia, który nie dotyczy jego osoby, ani najwyraźniej nie rozumie, że entuzjaści samochodów (i inni ludzie) mają powody, by podejmować mniej racjonalne decyzje (np. ja inwestuję kilkakrotnie wartość książkową w naprawy mojego diesla E300 '95, ponieważ ma to dla mnie emocjonalne znaczenie), co nie czyni ich z natury głupimi (lub nieświadomymi własnej irracjonalności).
Nie znalazłem jeszcze YouTuberów, nawet kompetentnych, którzy nie mieliby ograniczeń w swoim postrzeganiu. Jeśli masz zastosowanie do szczególnych korzyści Metrisa, to fantastyczny pojazd. Jeśli nie możesz pojąć użyteczności bardzo bezpiecznego, dużego, zdolnego do przenoszenia ciężaru, dobrze prowadzącego się pojazdu, który może zawrócić na przestrzeni niewiele ponad dwukrotności swojej długości, to tylko głośny, spartański, słabo wyposażony, szorstko jeżdżący pojazd z cenami Mercedesa.
Nawiasem mówiąc, po odrzuceniu opinii czarnoksiężnika samochodowego na temat ogólnego pojazdu, w pełni zgadzam się z jego opinią na temat konstrukcji PCV M274.
Wydaje się, że przesadza z komplikacją napraw. Jak usunięcie sprężarki klimatyzacji. Nie musieli nawet jej ewakuować. Wyciągnęli 2 śruby i odsunęli ją na bok.Dlatego porównałem go do DeMuro. Jestem pewien, że Car Wizard nie jeździł Metrisem. I osobiście uwielbia Nissana Juke'a!
Podobało mi się również, jak udawał głupiego, myśląc, że drzwi kierowcy muszą być otwarte, aby zatankować Metrisa. No co.Wygląda na to, że przesadza z komplikacją napraw. Jak przy demontażu sprężarki klimatyzacji. Nie musieli jej nawet ewakuować. Wyciągnęli 2 śruby i odsunęli ją na bok.![]()
Uznałem to za szczególnie zabawne, ponieważ jest to standardowa procedura w prawie wszystkich nowoczesnych furgonetkach.Podobało mi się również, jak udawał głupiego, myśląc, że drzwi kierowcy muszą być otwarte, aby zatankować Metrisa. Duh.