Mercedes-Benz Metris Forum banner
1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My rearview (or backup) camera has stopped working. The camera used to come on when I shifted into reverse, now nothing happens. Has anyone else had this issue? If so, what did you do to reset the camera.
 

·
Registered
2019 Passenger
Joined
·
1,453 Posts
Try resetting the radio by holding the power button down for 15 ore more seconds. Maybe that will bring it back.
 

·
Registered
2019 Passenger
Joined
·
1,453 Posts
If you have a lift gate can you put the key in position two and put the transmission in reverse? Does the camera open on the gate?
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I have cargo doors, so the camera is already exposed. The weird thing is that the main screen doesn't even try to switch over to the camera view.
 

·
Registered
2019 Passenger
Joined
·
1,453 Posts
I guess you can pull the ground off the battery and see if it resets something.

Fuses all good?

Anything weird happen recently?
 

·
Banned
Joined
·
2,743 Posts
Since you have a 2019 I’d take it to the dealer. Mine has a wonky connection; I get noise on it sometimes but it has never actually refused to work altogether.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I guess you can pull the ground off the battery and see if it resets something.

Fuses all good?

Anything weird happen recently?
I did have an SCA poptop installed recently. But I don't think that would have damaged the camera.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top